Kaip patalynę išlaikyti tobulą

Kaip patalynę išlaikyti tobulą kuo ilgiau?

Kaip patalynę išlaikyti tobulą. Tinkamai neprižiūrėti patalai visai kaip tinkamai neprižiūrėta mūsų pačių išvaizda – jie praranda savo žavesį. Skirtumas tik tas, jog mūsų išvaizdą pasistengus galima patobulinti, o audiniai sugadinami visam laikui. Kad taip neatsitiktų, elektroninė parduotuvė SekmesGarantas.lt pateiks kelis patarimus, kaip išsaugoti skirtingų audinių vertę.

Kaip patalynę išlaikyti tobulą

Satinas

Kuo audinys plonesnis, tuo švelniau su juo reikia elgtis. Tiek satiną tiek medvilnę, jei yra šviesių spalvų, galima skalbti iki 60 laipsnių temperatūroje. Ryškesnę, ypač melsvų ar violetinių tonų, tik iki 40 laipsnių, kitaip nubluks. Nenaudokite baliklių (švelniems ir spalvotiems skalbiniams skalbti). Nepamirškite, kad daugelio skalbimo priemonių sudėtyje yra baliklių. Antklodžių ir pagalvių užvalkalus išverskite ir skalbkite spalvotų skalbinių programa 60 °C. Baltus skalbinius skalbkite 90 °C temperatūroje.

Medvilnė

Medvilnė pakankamai atspari skalbimo temperatūrai , todėl renkantis patartina atkreipti dėmesį į spalvos intensyvumą ir kitus pluoštus esančius audinyje. Skalbti patariama mašina karštame vandenyje, o baltus audinius būtinai atskirai nuo spalvotų. Džiovinti galima centrifūga arba kabinant ant virvės. Lyginti geriausia būtų apydrėgnę.

Šilkas

Šilką reikia skalbti itin atsargiai, rankomis šiltame vandenyje, su skalbimo priemonėmis ir be baliklių. Džiovinti pavėsyje, o lyginti be garo, tik iš blogosios pusės, ir tik visiškai išdžiūvusį. Šilkas yra lengvai pažeidžiamas alkoholio, plaukų lako, kvepalų. Jei ištepėt šilkinį audinį, JOKIU BŪDU nevalykit dėmės drėgnu audeklu! Sausą valymą reikia atlikti tuoj pat po gaminio sutepimo, informuojant valyklos darbuotoją kur yra dėmė ir kiek ilgai ji ten yra.

Žakardas

Žakardo audinių priežiūros ypatybė yra ta, kad negalima valyti jokiais valikliais, turinčiais savo sudėtyje chloro. Dėmės turėtų būti valomos minkštu muilu ir nedideliu vandens kiekiu. Geriausia žakardo audinį yra skalbti rankomis 40 °C temperatūroje ir džiovinti jų neišgręžus. Dar vienas būdas būtų pasidaryti muilo tirpalą ir suvilgius putomis kempinėlę, išvalyti nešvarią vietą. Vėliau nusausinkite išvalytą vietą sausa servetėle ir Jūsų audinys vėl atrodys kaip naujas. Lūpų dažų arba tušinuko dėmes reikėtų valyti 10 procentų spirito tirpalu ir nuplauti šiltu vandeniu. Šlapias ir riebias dėmės galima lengvai pašalinti, jei jas nedelsiant išvalysite drėgmę sugeriančiais popieriniais rankšluosčiais. Taigi pašalinti dėmes nuo žakardo labai paprasta. Neleistinas yra tik vienas dalykas – jokiais būdais negramdykite išdžiūvusių dėmių!

Drobė

Drobės audinys gana tvirtas ir atsparus aukštai temperatūrai. Skalbti jį reikėtų skalbimo mašina pagal gamintojo nurodymus etiketėje. Prieš skalbimą būtina patikrinti, ar spalvoti gaminiai neblunka. Lyginti audinį patartiną labai drėgną, tačiau standinti nereikėtų (kalbant apie patalynę).

Trikotažas

Skalbti trikotažą galima tiek rankiniu būdu, tiek skalbimo mašinoje. Rankiniu būdu baltus bei spalvotus audinius skalbkite atskirai. Geriausia tai daryti būtų šiltame vandenyje (30°C) ūkiniu muilu arba skalbimo priemone su minkštikliu. Visada trikotažą tinkamai išskalaukite, tvarkingai išgręžkite ir džiovinkite horizontalioje padėtyje.

Skalbiant skalbimo mašinoje, naudokite švelnų, maksimaliai 40°C, skalbimo režimą, kaip nurodyta etiketėse. Kad išvengtumėte sugadinimo, įdėkite juos į skalbimo tinklelį arba į užvalkalą. Kategoriškai draudžiama gręžti skalbinius džiovykloje, kadangi tokiu atveju galimas skalbinių elastingumo praradimo, jų susitraukimo bei deformacijos pavojus.

Kaip patalynę išlaikyti tobulą – tikimės, kas informacija padėjo

Kiekvienas audinys turi savo išskirtinių savybių, tad norint išsaugoti jų puikią išvaizdą kuo ilgiau, tenka kruopščiai prižiūrėti. Pasirinktoje elektroninėje parduotuvėje rasite patalynės komplektų, pledų, rankšluosčių ir kitų prekių bei daugiau naudingos informacijos apie juos. Užtikriname Jums geriausią kainos ir kokybės santykį!

Jūsų SekmesGarantas.lt

About the author